Bedrijfsadministratie

Je boekhouding doen... of liever ondernemen?

FABB9 werkt niet met uurtarieven!

We hebben er bewust voor gekozen om niet met uurtarieven te werken.

Met uurtarieven weet je als klant namelijk nooit vooraf waar je aan toe bent en betaal je als klant teveel wanneer de boekhouder niet efficiënt werkt.

Wij streven er naar om het aantal handmatige boekingen zo laag mogelijk te houden, door te focussen op vergaande automatisering.

Dankzij onze automatisering kunnen wij werken met vaste tarieven dus geen verrassingen achteraf!

Onze aanpak

  • We koppelen uw bankrekening aan ons administratiepakket (geen handmatige boekingen)
  • We koppelen de binnengekomen betalingen automatisch aan de openstaande facturen
  • De overige bonnetjes en facturen worden grotendeels automatisch volgens de scan en herken methode geboekt
  • Modern ondernemen vraagt om modern boekhouden…

De tijd van lange onbegrijpelijke jaarrekeningen, bonnetjes in schoenendozen en stoffige boekhouder met technische verhalen is definitief voorbij. De ondernemer van vandaag wil real-time inzicht in z’n cijfers, duidelijke rapporten op één a4tje en een financieel FABB9 bedrijfsadviseur in plaats van een boekhouder.

De snelheid waarmee bedrijven tegenwoordig worden opgericht en groeien is ongekend, als ondernemer kun je het je niet meer veroorloven om de jaarcijfers pas maanden na afloop van het jaar te krijgen. Ondernemers die in de huidige markt willen overleven moeten continu op de hoogte zijn van de financiële stand van zaken, beslissingen nemen op basis van een jaarverslag van vorig jaar is er echt niet meer bij.

Weinig boekhouders houden de ontwikkelingen bij

Met toenemende verbazing kijken wij  naar de aanpak van de meeste boekhouders, de aansluiting met het bedrijfsleven en met de ontwikkelingen binnen het ondernemerschap is ver te zoeken. Veel boekhouders werken nog zoals het in de boekjes wordt aangeleerd, jammer daarbij is dat deze boekjes zijn gebaseerd op de oude boekhoudmethoden uit een stoffig verleden. Het kan anders, de nieuwe generatie FABB9 financieel bedrijfsadviseurs begint de markt te veroveren met de nieuwste generatie software om dit te ondersteunen.

De nieuwe generatie financials

Deze nieuwe generatie kenmerkt zich door een focus op het toevoegen van waarde, de wensen van de ondernemer zijn het uitgangspunt en aansluitend op de eisen van de belastingdienst. We doen uw financiële administratie niet één keer per maand of kwartaal omdat er dan toevallig een BTW aangifte moet worden ingestuurd, FABB9 houdt de financiële administratie bij op dagbasis dit genereert een inzicht in cijfers die up to date zijn.

FABB9 interpreteert de cijfers en adviseert de ondernemer, deze rol is binnen grote organisaties zeer goed belegd (controllers, finance managers, business analysts) maar ontbreekt volledig bij de gemiddelde IB ondernemer of het MKB bedrijf. Het zwaartepunt ligt niet langer bij het “maken” van de cijfers maar bij het gebruiken van deze cijfers richting een succesvolle toekomst voor jouw business.

Moeilijke vaktermen en lastige constructies worden nog steeds wel gebruikt, maar hier valt FABB9 de ondernemer niet mee lastig. Ieder z’n vak en hoewel het voor financials erg interessante materie is begrijpen we dat ondernemers dit als overbodige ballast ervaren.

Nieuwe werkwijze vraagt om nieuwe software

Deze nieuwe softwarepakketten zijn gemaakt voor de ondernemer, in tegenstelling tot de traditionele software die juist is gemaakt voor boekhouder. Een financieel administratie pakket waar de ondernemer zelf kan inloggen en real-time kan zien wat er gebeurt binnen de onderneming, dat in combinatie met alle automatische koppelingen die je kunt bedenken kenmerkt een modern financieel administratie programma.

Het bijhouden van de administratie wordt hierdoor steeds eenvoudiger, de ondernemer levert zijn facturen aan per mail of app, de zakelijke bankrekening wordt direct aan het software pakket gekoppeld en de FABB9 adviseur zorgt voor het boeken en de fiscale aangiften. Hij is er tevens voor de ondernemer om extra uitleg te geven en mee te denken richting de toekomst. Geen boekhouder maar financieel bedrijfsadviseur dus, precies waar de moderne ondernemer behoefte aan heeft.

Einde van het “uurtje factuurtje” tijdperk

Als ik kijk naar de uitvoering van werkzaamheden door de gemiddelde boekhouder dan kan dat veel efficiënter, waar een boekhouder nu een hele middag facturen aan het inkloppen is, zorgt uw FABB9 adviseur voor zoveel mogelijk automatische koppelingen zodat je administratie snel en tegen een concurrerend vast maandtarief altijd en overal inzichtelijk is.

Van variabele lasten naar vaste kosten!

Factureren per uur is dan ook niet meer van deze tijd, dit stimuleert de traditionele boekhouder juist niet om efficiënter te gaan werken, omdat dit meteen ten koste van de omzet gaat. Waar vaak gefactureerd wordt op basis van inspanning, zal in de toekomst gefactureerd worden op resultaat. Vaste maandtarieven op basis van de dienstverlening die de klant wenst, het is je FABB9 adviseur om dit zo efficiënt mogelijk in te richten en daarmee op prijs en prestatie te concurreren.

Tot slot

Bepaal zelf welke informatie je wilt ontvangen en wanneer, een boekhouder die zegt dat hij/zij standaard uitstel aanvraagt en je daardoor meer dan een half jaar op de jaarcijfers moet wachten hoef je niet te accepteren. Rapportage richting de ondernemer zou helemaal los moeten staan van belastingaangiftes. Een overzicht van omzet, kosten en resultaat is ieder uur van de dag wanneer je maar wilt te raadplegen in je eigen omgeving van je financieel administratie pakket.

Tijden veranderen, slimme ondernemers maken daar gebruik van en blijven de concurrentie voor door gebruik te maken van nieuwe ontwikkelen. De toekomst is aan de nieuwe generatie financials van "Fabb9"

Kom in contact met ons

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij gaan samen kijken naar oplossingen op maat.

"Goed advies maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over later"

Laat ons u adviseren en wij helpen u verder op weg.