Schuldhulp voor Ondernemers

Wij kennen geen verliezers

Maak kennis met de zakelijke schuldhulpverlening van FABB9

Ben je ondernemer met (ernstige) financiële problemen? Dan kunnen wij je helpen.

FABB9 is het financiële adviesbureau op het gebied van o.a. schuldhulpverlening voor ondernemers. Dit doen wij door het inzichtelijk maken van de problemen en oplossingen op maat te bieden. Door FABB9 Financieel Bewind in te schakelen komt een financieel gezonde toekomst weer binnen handbereik.

Hoe weet ik dat ik schuldhulpverlening nodig heb?

Wanneer je één of meer van de onderstaande situaties herkent, is het belangrijk dat je onmiddellijk in actie komt.

  •  Je hebt zakelijke schulden die je niet meer kunt betalen
  •  Je hebt achterstand bij de betaling van je privé vaste lasten, zoals huur of zorgverzekering
  •  Je hebt overige onbetaalde privé rekeningen
  •  Je boekhouding is niet op orde en je hebt geen geld om dit op korte termijn te realiseren
  •  Je belastingaangiften zijn niet op tijd ingediend en je hebt ambtshalve aanslagen ontvangen.
  •  Je wordt voortdurend benaderd door incassobureaus en deurwaarders
  •  Je schuldeisers dreigen met het aanvragen van je faillissement.

Schulden lossen niet vanzelf op, sterker nog als je niets doet worden ze alleen maar hoger en het probleem steeds groter.

Wat kan FABB9 voor jou betekenen

Schulden zijn een zware last. De omgang met deurwaarders en incassobureaus kost veel tijd en energie en gaat ten koste van je kracht en focus. Hierdoor kun je je minder concentreren op je bedrijf en het verbeteren van je financiële situatie. Door FABB9 in te schakelen, doorbreek je deze vicieuze cirkel. Je komt weer tot rust en kunt je concentreren op de dingen waar je goed in bent.

Met FABB9 Financieel Bewind heb je een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar met als doel voor alle betrokkenen het best mogelijke resultaat te bereiken.

Als je schuldhulpverlening aanvraagt, hoef je geen faillissement aan te vragen. De gevolgen van een faillissement zijn vaak nadelig omdat er geen middelen zijn om je schuldeisers te betalen. Je kunt 20 jaar aansprakelijk zijn voor  je schulden.

Je bent niet alleen. Je wordt van begin tot eind bijgestaan door een financieel specialist van FABB9.

Aan het eind van het schuldhulp traject is er een optimale situatie gecreëerd voor een financieel gezonde toekomst.

Hoe werkt schuldhulpverlening bij FABB9?

Stap 1: Alles begint met een persoonlijk gesprek. Onze bedrijfsadviseur komt bij jou, in je eigen vertrouwde omgeving. Tijdens dit gesprek kun je je situatie aan ons uitleggen en proberen we een duidelijk beeld te krijgen van de problemen waarmee je te maken hebt. Aan het einde van dit gesprek geven wij je direct advies met concrete oplossingen.

Het gesprek vindt plaats binnen 5 dagen na aanmelding. Is er sprake van een crisissituatie, bijvoorbeeld dreigende ontruiming of afsluiting van water of energie, dan vindt het gesprek al binnen drie dagen plaats.

Stap 2: Wij zorgen ervoor dat de kans op het oplossen van de schulden zo groot mogelijk wordt. Dit betekent dat wij de communicatie met je schuldeisers verzorgen zodat je een adempauze kunt nemen. Ook kijken we met jou naar de mogelijkheden om je inkomen te verhogen en je kosten te verlagen. Om de lijnen kort te houden en snel en adequaat te kunnen reageren neemt FABB9 ook de financiële bedrijfs administratie over.

Stap 3: Wij vragen uitstel van betaling bij je schuldeisers en controleren de hoogte en juridische status van de schulden

Stap 4: We maken samen met jou een berekening van wat je kunt betalen aan je schuldeisers in de komende jaren, maximaal vijf jaar als je met je bedrijf door kunt gaan. Vervolgens gaan wij in gesprek met je schuldeisers en bieden wij het saneringsvoorstel aan en onderhandelen tot een akkoord.

Wat zijn de kosten voor schuldhulpverlening?

FABB9 werkt met abonnementen, een vast maandbedrag tijdens een vooraf besproken periode. De hoogte van de abonnementskosten zijn afhankelijk van veel factoren o.a. de rechtsvorm van de onderneming en het aantal schuldeisers. Tijdens het 1e kennismaking gesprek zal de financieel bedrijfs adviseur gezamenlijk met jou een inventarisatie maken van de benodigde stappen en werkzaamheden en direct een passende aanbieding doen.

Schuldhulpverlening voor werknemers

Om allerlei redenen  kan een goede en betrouwbaar werknemer in de financiële problemen komen. Vaak liggen er privé omstandigheden aan ten grondslag zoals een scheiding of moeilijkheden bij de verkoop van een huis,  maar ook een te hoge levensstandaard of een slordige financiële administratie kunnen debet zijn. Plots word je geconfronteerd met loonbeslag, verzoeken om een voorschot op het salaris, verminderde productiviteit enzovoorts. Ongemerkt beïnvloedt het je onderneming, en word je opgezadeld met extra administratieve rompslomp.

FABB9 bemiddelt bij schuldenproblematiek van ondernemers én werknemers. Als onafhankelijk bemiddelaar proberen wij de schade voor alle betrokkenen te beperken en tot een (financieel) haalbare oplossing te komen voor de problemen. Ben je bereid je werknemer te ondersteunen? Verwijs degene dan naar onze schuldhulpverleners en ervaar zelf dat je werknemer beter functioneert zonder geldzorgen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor financieel herstel van je werknemer? Neem dan contact met ons op via (0344) 22 30 22.

Kom in contact met ons

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij gaan samen kijken naar oplossingen op maat.

"Goed advies maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over later"

Laat ons u adviseren en wij helpen u verder op weg.